ABD Dışişleri: Erdoğan'ın açıklaması 'yanıltıcı bir beyan'

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Palladino, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon düzenleme konusunda "Sayın Trump ile bunları görüştük, olumlu cevap verdiler" açıklamasını "yanıltıcı bir beyan" olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon düzenleme konusunda, ABD Başkanı Donald Trump tarafından kendisine olumlu karşılık verildiğine yönelik açıklamalarını değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, Erdoğan'ın bu açıklamalarını "yanıltıcı beyan" olarak tanımladı.

Gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Palladino, Erdoğan'ın söz konusu açıklamasının "yanıltıcı bir beyan" olup olmadığına dair sorulan soruya "Evet" yanıtını verdi.

Sözcü Palladino, ABD'nin "Suriye hükümetinde reform yapılmasına ve Suriye'de herkesin yaşamasına olanak sağlayacak uluslararası sürece" odaklandığını kaydetti.

Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'la görüştüğünü söyleyen Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Sayın Trump ile bunları görüştük, olumlu cevap verdiler" demişti. Erdoğan, Suriye topraklarında operasyona her an başlayabileceklerini duyurmuştu. (Kaynak: Sputnik)

ABD'den Gülen açıklaması: 'Bir bakarız' dedikABD'den Gülen açıklaması: 'Bir bakarız' dedik