Yunanistan'da hükümet düştü düşecek!

Yunanistan Savunma Bakanı ve koalisyon ortağı Bağımsız Helenler'in lideri Panos Kammenos isim anlaşmasının Makedonya Meclisi’nde kabul edilmesi durumunda istifa edeceğini açıkladı. Kammenos, Makedonya'nın toprak da talep ettiğini savunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Makedonya ile varılan isim anlaşması nedeniyle komşu Yunanistan büyük bir hükümet krizi ile karşı karşıya kaldı. Hükümetin küçük ortağı Bağımsız Helenler isim anlaşması nedeniyle hükümetten ayrılmayı gündemine aldı.

Konu hakkında bugün açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos hükümetin büyük ortağı Syriza’ya ve Yunanistan kamuoyuna önemli mesajlar gönderdi.

Kammenos isim anlaşmasının Makedonya Meclisi’nde kabul edilmesi durumunda Milli Savunma Bakanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı. Kammenos bu açıklamayı Yunanistan Silahlı Kuvvetleri mensuplarına yönelik olarak gerçekleştirdi.

'HÜKÜMETTEN AYRILACAĞIM'

Kammenos şunları vurguladı: “(Anlaşma) Makedonya Meclisi’nde kabul edilirse şahsen Milli Savunma Bakanlığı’ndan istifa edeceğim ve bu kararın ağırlığını yükleneceğim. Hükümetten ayrılacağım”. Kammenos açıklamasının devamında Üsküp’ü topa tutarken Makedonya’nın Yunanistan’dan toprak dahil birçok talepleri olduğu görüşünü de öne sürdü.

Bu açıklamaların öncesinde Kammenos isim anlaşmasının Yunanistan Meclisi’ne gelmesi durumunda da partisinin hükümetten ayrılacağını açıklamıştı.

Atina’da uzmanlar önümüzdeki günlerde Kammenos’un atacağı yeni adımları beklerken, bir istifa durumunda ülkenin erken seçimlere gidebileceği görüşünü öne çıkarıyor.