'Mücevher çalma' şakası viral oldu

Müşteri boynundaki pahalı kolyeyle koşarak kaçıyor, dükkandan tam çıkacakken son anda dönüp aynaya bakmaya başlıyor... Satış görevlilerinin yüreğini ağzına getiren bu şaka Çin'de viral oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de kuyumcularda hırsızlık yapıyormuş gibi davranıp satış görevlilerini korkutma ve son anda hiçbir şey olmamış gibi davranma 'modası' yayılıyor.

Sosyal medyaya yüklenen çok sayıda görüntüde, kadın müşteriler kuyumcularda kolye deniyor. Satış görevlisinin kolyeyi boyunlarına takmasını bekleyip bir anda koşarak kaçmaya başlıyor. Dükkan çalışanları panik içinde peşlerinden gidiyor, bazısı hırsızlığı önlemek için tezgahın üzerinden bile atlıyor.

Ancak müşteri son anda aynanın önünde duruyor, sanki hiç koşarak kaçmamış gibi kolyeyi incelemeye başlıyor. Dükkan çalışanları ise ne yapacağını şaşırıyor...

Kulağa saçma gelen bu şaka tarzının Çin'de herhangi bir ürünün merak uyandırmak için yapılan ön reklamı olup olmadığı merak ediliyor. Diğer yandan da, sosyal medyada örnekleri yayılan bu hırsızlık girişimleri milyonlarca kez izlendi.

Benzer bir şaka, Endonezyalı Instagram fenomeni Harvinth Skin tarafından da yapılmıştı. Skin, bir spor mağazasında denediği ayakkabılarla bir anda depar atıp dükkanın dışına çıkmış, sonra aynı hızda içeri girmişti. Satıcı hırsızlık korkusuyla nefes nefese kalırken, Skin sanki ayakkabıların koşu performansını deniyor gibi yapmıştı. (Dış Haberler)