Sarı Yelekliler tatmin olmadı: Eylemler sürecek

Fransa'da 100 euroluk asgari ücret zammını da içeren önlem paketi sonrası Sarı Yeleklilerin eylemlerine devam etmesi bekleniyor. Bir eylemci, Cumhurbaşkanı Macron'un açıklaması için "Tek ayak üzerinde dönüş yapmaya çalışıyor. Hepsi göz boyama" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un akaryakıt zammı protestolarına karşı açıkladığı önlem paketi, üç haftadır sokaklarda olan Sarı Yeleklileri tatmin etmedi. 100 euroluk asgari ücret zammı içeren paketin açıklanmasının ardından Fransız basınına konuşan çoğu gösterici, eylemlerine devam etmekte kararlı olduklarını söyledi.

'SAMİMİ DEĞİL, GÖZ BOYUYOR'

Fransa'nın güneyindeki Le Boulou'da eylem yapan yaklaşık 150 göstericiden biri olan Jean-Marc, Macron'un açıklaması için, "Tek ayak üzerinde dönüş yapmaya çalışıyor. Ama samimi olmadığını görüyoruz. Hepsi göz boyama" değerlendirmesini yaptı.

Fransız Haber Ajansı AFP'ye konuşan 55 yaşındaki Thierry de, Macron'un basın için "vitrin yenileme çabası" içerisinde olduğunu düşünüyor. Marsilya'dan bir gösterici olan Luc ise Macron'un planını "saçmalık" olarak nitelendiriyor. Luc, hükümetin bu zammı ödeyecek parası olmadığını görüşünde. Calais'de Sarı Yelekliler eylemlerine katılan Claude Rambour ise Macron'un bu adım ile Sarı Yeleklileri ikiye bölebileceğinden endişe ediyor.

HAREKETİN LİDERİ OLMAMASI ÖNGÖRÜDE BULUNMAYI ZORLAŞTIRIYOR

Macron'un konuşmasının Sarı Yeleklilerin sorunlarına dair bilincinin arttığını gösterdiğini düşünenler de var. Sarı Yeleklilerin Rennes'deki sözcüsü Erwan, "100 euroluk artış hiç fena değil" diyor. AFP, Macron'un açıklamaları sonrası, Sarı Yeleklilerin bir lideri olmadığı için grubun nasıl bir tavır izleyeceğini kestirmenin zor olduğuna dikkat çekiyor. (Deutsche Welle Türkçe)