Noel'de köpek sahiplenmek yasak!

Almanya'da onlarca hayvan barınağı, Noel tatilinde hayvan sahiplendirmeyeceklerini açıkladı. Barınaklar, kedi ve köpeklerin ani kararlarla hediye olarak alınıp sonra terk edilmelerini engellemek istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'daki hayvan barınakları, ortak bir kararla Noel zamandında kedi ve köpek sahiplendirmeyeceklerini açıkladı. Barınaklar, evcil hayvanlara 'sonradan çöpe atılacak hediyeler' gibi davranılmasına karşı olduklarını ilan etti.

'SÜRPRİZ HEDİYE DEĞİL, BİLİNÇLİ KARAR'

"Bir köpek ömürlüktür, sadece Noel için değil" sloganıyla hareket eden onlarca barınak, sahipsiz hayvanların son dakikada hediye olarak alınıp yeniden sokağa bırakılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Berlin'deki hayvan barınağından yapılan açıklamada, "Hayvanlar, ihtiyaçları ve duyguları olan canlılardır" denildi. Avrupa'nın en büyük hayvan barınağı olan kurum, "Hayvanlar sürpriz hediyeler olmaya uygun değillerdir" uyarısında bulunarak, "Bir hayvan sahibi olma kararı hafife alınmamalıdır. Karar aşamasına bütün aile katılmalıdır" ifadelerini kullandı.

'YILBAŞINDAN SONRA GERİ GELENE VERİLECEK'

Berlin'deki barınak, Noel tatiline giden süreçte hayvanları ziyaretçilere göstereceğini ama sahiplendirmeyeceğini, ailelerden ocak ayında kararlarından emin olarak geri gelmelerinin isteneceğini duyurdu. Bremen'de de 500 hayvana ev sahipliği yapan barınak, 18 Aralık gününden sonra bir süreliğine hayvan vermeyeceklerini açıkladı.

Aşağı Saksonya eyaletinde de birçok barınak aynı yönde ortak karar aldıklarını açıkladı. (Dış Haberler)