Michelin yıldızlı şef: Kanlı avokadoları yemeyin!

İngiltere'de avokado tüketilmemesi yönündeki çağrılar yayılıyor. Uyuşturucu karteli Tapınak Şövalyeleri'nin Batı dünyasına avokado satışından yılda 150 milyon sterlin kazandığı belirtilirken, Michelin yıldızlı şef JP McMahon da çağrılara destek verdi: Kanlı avokadoları yemeyin! Biz restoranlarımızda kullanmıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de restoranların 'avokado karşıtı tavrı' yayılıyor. Bir dizi kafenin Meksikalı çiftçileri uyuşturucu kartelleriyle karşı karşıya getirdiği için avokado satmaktan vazgeçmesinin ardından, Michelin yıldızlı bir restoranın şefinden de benzer bir çağrı geldi. Ülkedeki kafe ve restoranlar, birbirlerini avokadoyu mönülerinden çıkarmaya çağırıyor.

'KANLI ELMAS' GÖNDERMESİ

Son olarak, Aniar ve Tartare isimli Michelin yıldızlı restoranların sahibi şef JP McMahon, 'kanlı elmas' göndermesi yaparak halkı 'kanlı avokadoları yememeye' çağırdı. Meksika'daki uyuşturucu kartellerinin Batı dünyasına avokado ihracatındaki kârı görerek çiftçilere baskı yaptığına dikkat çeken ünlü şef, "Müşteriler onlardan vazgeçmezse değişim gerçekleşmeyecek. Biz restoranlarımızda avokado kullanmıyoruz. Birçok alternatif var. Ben avokadoları getirildikleri ülkelerde yol açtıkları etkiler nedeniyle kullanmıyorum - Şili'de ormanlar yok oluyor, Meksika'da şiddete yol açıyor. Benim için bütün hayatları boyunca kafesten çıkarılmayan tavuklardan bir farkı yok" dedi.

TAPINAK ŞÖVALYELERİ 150 MİLYON STERLİN KAZANDI

Batı dünyasında 'süper gıda' olarak pazarlanan avokadolar, son yıllarda omletlerden tostlara, her tür yemeğe girmiş durumda. Ancak bu modanın, avokadoların anavatanı Güney Amerika'da yarattığı etkiler yakın zamana dek gözardı ediliyordu. Sunday Express gazetesinin haberine göre, çok sayıda uyuşturucu karteli avokado ekili arazilerin ve çiftliklerin kontrolünü ele geçirmiş durumda. Sadece Tapınak Şövalyeleri karteli, avokado satışından yılda 150 milyon sterlin kazanıyor.

'YEŞİL ALTIN' YETİŞTİREN ÇİFTÇİYİ ASKER KORUYACAK

Meksika'da avokadoların en çok yetiştiği eyalet olan Michoacan'un valisi ise karteller arasında avokado arazileri üzerindeki kontrolü sağlamak için ortaya çıkan şiddeti bastırmak üzere daha fazla asker gönderileceğini açıkladı. Michoacan, sıcak iklimi ve volkanik toprak yapısıyla dünyanın en çok avokado yetiştirilen yeri olarak biliniyor. Bölgede avokadolar 'yeşil altın' diye anılıyor. (Dış Haberler)

İngiltere'de 3 kafe avokadoyu mönüden çıkardıİngiltere'de 3 kafe avokadoyu mönüden çıkardı