Mısır piramidinde çıplak görüntülere tepki

Mısır, Keops Piramidi'ne tırmanıp zirvede çıplak görüntüler veren bir çifti konuşuyor. Danimarkalı fotoğrafçı Andreas Hvid ve bilinmeyen bir kadının görüntüleri üzerine soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'ın Giza kentindeki Keops Piramidi'nin tepesine tırmanıp burada soyundukları anların görüntülerini sosyal medyada paylaşan bir çift tartışma yarattı. Mısırlı yetkililer üç dakikalık görüntüler hakkında soruşturma başlattı.

Görüntüler, yüksek yerlerde çektiği karelerle tanınan Danimarkalı fotoğrafçı Andreas Hvid tarafından paylaşıldı. Üç dakikalık görüntülerde, Hvid ve ismi bilinmeyen bir kadın gece karanlığında Keops Piramidi'ne tırmanıyor. Zirveye vardıklarında ise kadının gömleğini çıkardığı görülüyor. Videonun bir noktasında çiftin müstehcen bir fotoğrafı da yer alıyor.

Piramitlere tırmanın ve kamusal alanda cinselliği yasak olduğu Mısır'da bu görüntüler tepki çekti. Tarihi Eserler Bakanı Halid el Anani videonun 'kamusal ahlaka aykırı' olduğu görüşünü dile getirip, başsavcının olayı soruşturacağını açıkladı. Piramitlerin yer aldığı Giza Platosu isimli bölgenin yöneticisi Eşref Mohi de videonun sahte olduğunu savundu, alanda çok fazla güvenlik görevlisi bulunduğunu söyledi.

Danimarkalı fotoğrafçı Hvid ise Mısır'daki en görkemli piramit olan Keops'a tırmanmayı yıllardır hayal ettiğini söyleyip, "Orada çıplak bir çekim yapmak uzun zamandır içimden geçiyordu. Bu kadar çok insanın öfkelenmesine üzüldü. Fakat birçok Mısırlıdan da olumlu yanıtlar aldım" dedi. Hvid videoyu Youtube'dan kaldırsa da, Instagram sayfasında piramidin tepesinde otururken çekilen bir fotoğrafını paylaştı.

Hvid'i sosyal medyada eleştiren birçok kişi ise ülkenin yasalarına ve toplumsal beklentilere saygı gösterilmemesine tepkiliydi. (Dış Haberler)