Katar'la Körfez arasında yeni kriz!

Katar, Suudi Arabistan'daki Körfez İşbirliği Konseyi toplantısına dışişleri bakanını yollayınca Bahreyn'in tepkisini çekti. Davet edilen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Riyad'a gitmemesi üzerine Bahreyn, "Zirveye katılmalıydı" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar ile Körfez ülkeleri arasındaki buzların erimeye başladığı düşünülürken, taraflar arasında yeni bir gerilim patlak verdi. Katar, Suudi Arabistan'daki Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) zirvesi için gelen davete icabet etti ancak toplantıya bizzat emir yerine dışişleri bakanının gönderilmesi Bahreyn'in tepkisini çekti.

Suudi Arabistan yönetimi, yaklaşık bir buçuk yıldır müttefikleri ile birlikte tecrit ettiği Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi KİK zirvesine davet etmişti. Katar zirveye dışişleri bakanı düzeyinde katılırken, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Ahmed el Halifa 'bu durumu beğenmedi'. Halifa Twitter hesabından, "Katar Emiri, kendilerini boykot eden ülkelerin haklı taleplerini kabul etmeli ve zirveye katılmalıydı" dedi.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkeleri 5 Haziran 2017'den bu yana Katar'a ambargo uyguluyor. Bu ülkeler, terörü finanse etmekle suçladıkları Katar'la diploamtik ilişkilerin seviyesini de düşürmüş durumda. (Dış Haberler)