Kaşıkçı tavsiyesini Trump'ın damadı vermiş!

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner ile Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yakın ilişkilerini ifşa etti. Habere göre, Kushner Kaşıkçı cinayetinden sonra Prens'e ne yapması gerektiği konusunda tavsiyelerde de bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile kurduğu yakın ilişkilerin boyutu ortaya çıktı. New York Times gazetesi, üst ABD'li ve Suudi yetkililere dayandırdığı haberinde Kushner'in Prens Muhammed ile gayrı resmi bir ilişki kurduğunu, ikilinin sık sık temas kurduğunu ve bu durumun Beyaz Saray yetkililerini endişelendirdiğini yazdı.

Gazetenin haberine göre, Beyaz Saray yetkililer, Kushner'in siyasetteki deneyimsizliği nedeniyle Prens tarafından manipüle edilmesinden kaygılanıyordu. Bu nedenle, yabancı liderlerle yapılan tüm konuşmalara Ulusal Güvenlik Konseyi üyelerinin de katılması yönündeki kuralın uygulanması istendi. Ancak birbirlerine ilk isimleriyle hitap edecek kadar yakın olan Kushner ile Prens Muhammed arasındaki telefon konuşmaları ve mesajlaşmalar devam etti.

New York Times, ikilinin Kaşıkçı cinayetinden sonra da temas kurmaya devam ettiğini, Kushner'in veliaht prense krizi nasıl atlatacağı konusunda tavsiyeler verdiğini de yazdı. Buna göre Kushner bir yandan Prens'e dikkatleri daha fazla üzerine çekmemesi gerektiğini söyledi; bir yandan da cinayet sonrasında Prens Muhammed'i Beyaz Saray'da ateşli bir biçimde savundu.

Haberde, Prens Muhammed'in Kushner'le ilişkilerini Donald Trump'ın başkan seçilmesinden hemen sonra geliştirmeye çalıştığı, daha Donald Trump yemin etmeden Kushner ile temas kurmaları için ABD'ye bi rheyet gönderdiği de belirtildi. (Dış Haberler)