Fransız polisi lise öğrencilerini diz çöktürerek gözaltına aldı

Fransız polisinin lise öğrencilerini diz çöktürerek gözaltına aldığı görüntüler tepki çekti. Ülkenin bazı bölgelerinde eğitime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da hükümetin eğitim politikalarını protesto eden yüzlerce liseli öğrenci gözaltına alındı. Bazı öğrenciler polis tarafından diz çöktürülerek gözaltına alınması basına yansıdı. 6 Aralık'ta yayınlanan ve Paris'in banliyösü Mantes-la-Jolie'de çekildiği belirtilen görüntüler büyük tepki topladı.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan videoda sırtlarında okul çantası olan lise öğrencileri sıra halinde diz çöktürüldü, elleri başlarının arkasında bağlı halde görüldü. Euronews'te yer alan habere göre, öğrencilerin çevresinde duran üniformalı ve coplu polislerden birinin, "İşte akıllı bir sınıf" dediği duyulabiliyor.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Savcılık gün içerisinde 153 öğrencinin gözaltına alındığını, bunlardan bir kısmının 16 yaşın altında olduğu için sonradan serbest bırakıldığını duyurdu.  Öğrenciler, pazartesi gününden beri ülke genelinde 100'den fazla lisede yaptıkları blokaj eyleminde Macron ve hükümetin eğitim politikalarını protesto ediyor. Eylemler nedeniyle söz konusu liselerde eğitime tamamen veya kısmen ara verildi.

Hükümet akaryakıt zamlarını askıya almanın yanı sıra gelecek yaza kadar gaz ve elektriğe de zam yapılmaması kararını aldı. Ayrıca son dönemlerde getirilen araç muayenesinin denetimden geçmesini zorlaştıran bazı kriterler iptal edildi. Ancak bu adımlar Fransızlara tarafından yeterli bulunmadı.

Etiketler lise öğrecin