George H. W. Bush gömüldü

Amerika Birleşik Devletleri'nin 41. Başkanı George H. W. Bush'un cenaze töreni Washington'daki Ulusal Katedral'de düzenlendi. Törene eşi Melania ile katılan ABD Başkanı Donald Trump konuşma yapmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen hafta 94 yaşında yaşamını yitiren Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 41'inci Başkanı George H. W. Bush için başkent Washington'da Ulusal Katedral'de devlet cenaze töreni düzenlendi. Bush'un oğlu ve eski ABD Başkanı George W. Bush'un cenaze töreninde konuşma yaparken gözyaşlarını tutamadı, konuşmasını güçlükle tamamladı.

.

Törene, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın yanı sıra eski ABD başkanları Jimmy Carter, Bill Clinton, Barack Obama ve çok sayıda yabancı lider ile eşleri de katıldı. Törende Clinton ve Trump çiftinin selamlaşmaması dikkat çekti.

ABD'nin 41. başkanı George H. W. Bush, 1989-1993 yılları arasında ABD başkanlığı yaptı ve Irak'a karşı Körfez Savaşı'nı yürüttü. 1981-89 arasında da ABD'nin 43. başkan yardımcısı oldu. Bush, özellikle Sovyetler Birliği döneminin sonunda görev yapan ABD Başkanı olarak tarihteki yerini almıştı. (Dış Haberler)