Macron'dan Prens'e Kaşıkçı baskısı

Macron veliaht prense: Avrupa Kaşıkçı soruşturmasının parçası olmak isteyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - G20 Zirvesi'nde zirve öncesi yapılan beş dakikalık gayrı resmi ikili temaslarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'la bir araya geldi. Macron Selman'a Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Avrupa'nın uluslararası uzmanların soruşturmanın parçası olmasında ısrarcı olacağını söyledi.

Elysee Sarayı'ndan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre Macron, veliaht prense Kaşıkçı cinayetiyle ve Yemen'deki duruma ilişkin siyasi bir çözümün bulunmasıyla ilgili sert mesajlar verdi.

'ENDİŞELENMEYİN, ENDİŞELENİYORUM'

Saudi Gazzette gazetesinin video kaydını yayınladığı konuşmada Bin Selman'ın gülümseyip kafasını sallarken "Endişelenmeyin" dediği Macron'un da "Hayır endişeleniyorum" dediği görülüyor. Twitter'da yayınlanan bir dakikalık klipte ise Macron Bin Selman'a "Beni hiç dinlemiyorsunuz" dediği Bin Selman'ın da "Sizi tabi ki dinleyeceğim" dediği görülüyor. En son Macron'un "Ben sözümün arkasında duran bir adamım" dediği duyuluyor.

Elysee Sarayı, videoda veliaht prensin gülümserken Macron'un sert bir ifadeye sahip olduğuna ve Cumhurbaşkanı'nın sert mesajlarını iletmek konusunda ısrarcı olduğuna dikkat çekiyor. (Reuters)