Yunanistan Eğitim Bakanı Patrik'le buluştu

Yunanistan Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu Fener Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti. Gavroglu, yeni anayasa değişikliği hakkında patriği bilgilendirdi.

Google Haberlere Abone ol

ATİNA - Yunanistan Hükümeti ile Fener Ekumenik Ortodoks Kilisesi arasındaki gerginlik sürüyor. Fener Atina’nın gündemine aldığı anayasa değişikliğine karşı çıkıyor. Patrik Bartholomeos yeni anayasa ile beraber Fener Kilisesi’nin Yunanistan’daki konumunun muğlak duruma evrileceği görüşünde.

YUNAN BAKAN İSTANBUL’DA

Fener’in kaygılarını yatıştırmak üzere Aleksis Çipras hükümetinde dini meselelere odaklanan Eğitim ve Dinler Bakanı Kostas Gavroglu İstanbul’a geldi. Yunanistan basınına yansıyan son bilgilere göre Yunanistan Eğitim Bakanı, Ekumenik Patrikhanesi'ni Çipras hükümetinin Yunanistan'da kilise-devlet ilişkilerinin revizyonuna yönelik planları ile ilgili bilgi vermek için Fener’i ziyaret etti.

Basına yansıyan son bilgilere göre, Ortodoks Patriklerinin Primus inter pares'i, yani en yüksek konumunda olan Ekümenik Patrik Bartholomeos, Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu tarafından bir buçuk saat boyunca Yunanistan’daki yeni anayasa ile ilgili olarak bilgilendirildi.

FENER KARŞI ÇIKIYOR

Fener Patrikhanesi Yunanistan Anayasası’nın 3'üncü maddesinin değiştirilmesine karşı çıkıyor. Bu madde otonom Yunanistan Kilisesi ile Fener arasındaki ilişkileri düzenliyor.

Patrikhanenin ayrıca dini görevlilerin maaş ödemeleri statüsünün değiştirilmesi ile de ilgili de kaygıları bulunuyor.