Trump'tan Suudi Arabistan'a teşekkür

ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetine rağmen destek vermeye devam ettiği Suudi Arabistan'a bu kez de petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle teşekkür etti. Trump, açıklamayı Twitter'dan yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesi sonrasında Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman'a destek veren açıklamasıyla tepki çeken ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de Suudi Arabistan'a teşekkür etti. Trump Twitter hesabından "Petrol fiyatları düşüyor. Harika! Sanki Amerika ve Dünya için büyük bir vergi kesintisi! Tadını çıkarın! 54 dolar daha yeni 82 dolardı. Suudi Arabistan'a teşekkürler ama daha da düşürelim."

Trump'ın dün benzeri görülmemiş bir açıklama yaparak 'Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda Suudi veliaht prensi bilgi sahibi olsa bile Riyad'la ortaklığı sürdüreceklerini' ilan etmişti. ABD Başkanıi Suudi Arabistan'la milyarlarca dolarlık silah anlaşmalarına işaret edip ortaklığı devam ettireceklerini açıklamıştı. Kongre üyeleri ise Washington'dan izahat talep ediyor. (Dış Haberler)

Trump'ın 120 günü var: Kaşıkçı'nın katili Prens mi?Trump'ın 120 günü var: Kaşıkçı'nın katili Prens mi?