Nedim Yaşar suç dünyasını anlatan kitabının tanıtımında vuruldu

Kitabında suç dünyasından nasıl ayrıldığını anlatan Türkiye doğumlu Nedim Yaşar, tanıtım toplantısı sonrası vuruldu. Yaşar, Danimarka'da hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka vatandaşı eski çete lideri Nedim Yaşar, silahlı saldırıya uğradı. Kopenhag'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Yaşar, suç dünyasından nasıl ayrıldığını anlatan kitabının tanıtım toplantısının ardından vurulmuştu.

Polis Yaşar'ı vuran kişinin yaya olarak kaçtığını açıkladı. Açıklamada pazartesi günü yerel saatle 19.30 sıralarında koyu renk kıyafet giymiş bir kişinin Yaşar'a en az 2 el ateş ettiği belirtildi.

Yaşar'ın ölüm haberi ardından, gençlere danışmanlık yaptığı yerel Radio24syv radyosu, "Hoşçakal Nedim Yaşar, her şey için teşekkürler" tweet'i attı. Danimarka Adalet Bakanı Yaşar'ın öldürülmesinin, "Acı ve çok anlamsız" olduğunu söyledi; "Nedim ile bir kez görüşmüştüm. Tanıştığım adam tüm kalbiyle yeni bir hayata başlamak ve başkaları için de değişim yaratmak istiyordu" dedi.

Türkiye doğumlu 31 yaşındaki Yaşar, öldürülüşünün ertesi günü satışa çıkan 'Kökler: Bir Gangsterin Çıkış Yolu' kitabında suç dünyasına veda edişini tüm detaylarıyla anlatmıştı. 2012'de çeteden ayrılan Yaşar, geçen yıl da bir saldırı girişimine maruz kaldığını bildirmişti.

NEDİM YAŞAR KİMDİR?

Türkiye doğumlu Nedim Yaşar, 4 yaşında ailesiyle birlikte Danimarka'ya yerleşmişti. Yaşar 20'li yaşlarının başında Kopenhag merkezli Los Guerreros (Savaşçılar) çetesinin liderliğini yaptı. Polise göre çete uyuşturucu ticareti ile bağlantılıydı. Danimarka haber ajansı Ritzau Yaşar'ın 2012 yılında baba olacağını öğrendikten sonra çeteyi bırakarak bir "çıkış programına" katıldığını yazdı. Yaşar daha sonra gençlere danışmanlık yapmaya ve yerel Radio24syv radyosunda kendi programını sunmaya başladı. (BBC Türkçe)