İddia: Türkiye ses kayıtlarını bu hafta yayınlayacak, veliaht prensin işi bitti

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından İbrahim Karagül: Bu hafta çok kritik, Veliaht’ın işi bitti.. Sanırım Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü an’a, öncesine ve sonrasına dair ses kayıtları bugünden itibaren yayınlanmaya başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesi konusunda gözler, Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman'ı kilit müttefik olarak ABD Başkanı Donald Trump'a ve ona yarın sunulacak olan CIA raporuna çevrilmiş durumda. Trump'ın net bir açıklama yapması için zaman daralırken, Türkiye'nin de cinayetin veliaht prensle bağlantısını kanıtladığı belirtilen ses kayıtlarını 'bugünden itibaren' yayınlamaya başlayacağı iddia edildi.

'TRUMP'IN DAMADINA DA UZANACAK'

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından İbrahim Karagül bugünkü yazısında, kayıtların yayınlanmaya başlayacağını ve işin sadece Suudi veliaht prensine değil, aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri veliaht prensi Muhammed bin Zaid ile Trump'ın danışmanı olan damadı Jared Kushner'e de uzanacağını yazdı. "Sanırım Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü an’a, öncesine ve sonrasına dair ses kayıtları bugünden itibaren yayınlanmaya başlayacak" diyen Karagül şu ifadeleri kullandı:

'EMRİ KİMİN VERDİĞİ KANITLANACAK'

"Çünkü bu vahşi cinayetin talimatının verilmesi, organize edilmesi, hazırlığı ve işlenmesiyle ilgili uluslararası tartışmalar, “yeni kanıtlar”ın ortaya konmasını zorunlu hale getirdi. Bugün ya da bu hafta bu bunun için en elverişli zaman gibi duruyor. Katillerin kendi aralarındaki konuşmaları, cinayeti işledikten sonra Riyad’la konuşmaları, Veliaht Prens’in emri bizzat veren kişi olduğunu kanıtlayacak diyaloglar, belki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır istihbaratının olaydaki rolü, hatta İsrail istihbaratının “bilirkişiliği” veya cinayetin ABD ayağına dair bilgiler.."

'İPİN UCU BAE'YE UZANACAK'

Bu kayıtların yayınlanmasının 'Suudi sarayında ve bölgede depremlere yol açacağı, bölgesel güç yapılanmasında yepyeni durumlar yaratacağı' yorumunu yapan Karagül, "Suudi Veliaht bu işten kurtulamayacak, ne tür örtbas operasyonları yapılırsa yapılsın, ne tür pazarlıklar denenirse denensin bu kişinin bu şartlarda kurtulması mümkün olmayacak. Dahası ipin ucu Muhammed bin Zeid’e de uzanacak. Bu da önlenebilir bir şey olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK PLANLARI BOŞA ÇIKACAK'

Karagül, "Veliaht Muhammed’i kurtaralım da bedeli neyse ödeyelim, Katar veya FETÖ dâhil, her pazarlığı masaya sürelim noktasına geldiler. Şu an 15 Temmuz saldırısının arkasındaki güçler, harıl harıl Prens Muhammed’i kurtarmaya, bölgede kurulan yeni “şer ekseni”ni kurtarmaya, kendilerince belirledikleri “yeni Ortadoğu tasarımı” plânını ayakta tutmaya çalışıyorlar. Başaramazlarsa çok büyük bir plân boşa çıkacak. Bugüne kadar Yemen’den Irak ve Suriye’ye, Mısır’dan Somali’ye, İran’dan Türkiye’ye bütün örtülü, kirli dosyaları ortaya çıkacak. İşte o zaman, meselenin sadece Kaşıkçı cinayeti olmadığını, çok daha vahim şeyler olduğunu, bölgemizin imhasına neden olacak büyük bir yıkım projeleri olduğunu göreceğiz" diye yazdı.

'PRENSİN İŞİ BİTTİ'

"Bu hafta çok kritik, Veliaht’ın işi bitti.." diyen Yeni Şafak yazarı şu ifadeleri kullandı: "CIA’nın “Emri Veliaht verdi” bilgilendirmesi, Trump’ın “Bu Salı Kaşıkçı’yı kimin öldürdüğü netleşecek” açıklaması bütün bu hesaplaşmalar için bu haftanın kritik olacağına işaret ediyor. Bir de Türkiye, ses kayıtlarını yayınlamaya başlarsa işte o zaman Veliaht Muhammed için yolun sonu görünmüş olacak. Eğer Suudi yönetimi, bu halde bile Veliaht’ı azletmez, geri çekmezse ülke olarak çok acı çekeceğini şimdiden söylemiş olalım." (Kaynak: Haber Merkezi)