'Trump Prens'e uzanan kanıtları gördü ama onu korumaya çalışıyor'

Washington Post: Kaşıkçı cinayetini Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman'a bağlayan kanıtlar ABD Başkanı Donald Trump'a çoktan gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesine ne yanıt verileceğini tartışıyor. CIA'in cinayet emrini bizzat veliaht prens Muhammed bin Selman'ın verdiği kanaatine vardığının Washington Post'a sızdırılmasının ardından, prensi Ortadoğu politikası için kilit önemde gören Başkan Donald Trump 'köşeye sıkışmış' durumda. Trump dün CIA'in bulguları konusunda "Henüz çok yetersiz ama mümkün" diyerek salı günü 'tam kapsamlı bir rapor sunulacağını' söylemekle yetindi.

Trump'ın bu sözleri Prens Selman'ı korumaya çalışırken zaman kazanmak olarak yorumlanırken, Washington Post gazetesine konuşan yetkililerden yeni bir iddia geldi. Buna göre, Prens Muhammed'in cinayete dahline ilişkin kanıtlar Trump'a çoktan gösterildi ve ABD başkanı Prens'ten şüpheleniyor. Bununla birlikte, suçun Prens Muhammed'e uzanmasından kaçınmanın yollarını arıyor. Trump'ın istihbarat ve ulusal güvenlik danışmanlarıyla görüşmelerinde, 'Prens'in cinayet emrini verdiğine dair somut kanıt bulunup bulunmadığını' sorduğu belirtiliyor. Washington Post ise Beyaz Saray yetkililerinin Prens'in cinayette parmağı olduğundan şüphe duymadığını yazdı.

AKAR: CESEDİ UÇAKLA GÖTÜRMÜŞ OLABİLİRLER

Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kaşıkçı'nın parçalanmış cesedinin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan valizle çıkarılmış olabileceğini söyledi. akar, Kanada’nın Halifax kentindeki Uluslararası Güvenlik Forumu'nda, "Bu konularda ihtimalleri konuşabilirsiniz. Bir ihtimal cinayeti gerçekleştirdikten 3-4 saat sonra Türkiye’yi terk ettiler. Diplomatik dokunulmazlıktan dolayı Kaşıkçı’nın parçalanmış cesedini valizle sorun yaşamadan götürmüş olabilirler" diye konuştu. (Dış Haberler)