CNN muhabiri basın kartını geri aldı

Jimmy Acosta, geçici olarak basın kartını geri aldı. CNN, Beyaz Saray'a ve Trump'a karşı dava açmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -ABD Başkanı Donald Trump ile tartışan ve Beyaz Saray'a girmesine imkan sağlayan basın kartına el konulan CNN’in Emmy ödüllü Beyaz Saray Muhabiri Jim Acosta, geçici olarakBeyaz Saray basın kartını geri almaya hak kazandı. Acosta, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada "Haydi işimize geri dönelim" dedi.

Jim Acosta, sorduğu bir soru sonrasında Trump’ın emriyle basın toplantısından çıkarılmış ve akşam Beyaz Saray'a girmesini sağlayan basın kartına el konulduğunu açıklamıştı.

Acosta'nın basın kartına el konulmasının ardından CNN,  ve Beyaz Saray'da yetkili üst düzey 6 kişi aleyhine dava açmıştı. CNN televizyon kanalı yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'ın basın kartını askıya alarak anayasanın ifade özgürlüğünü garanti altına alan birinci maddesini ve beşinci maddeyi ihlal ettiğini belirtmişti.

Davaya bakan ABD Bölge Hakimi Timothy Kelly, dava süreci devam ederken Beyaz Saray'dan Acosta'nın basın kartının geri verilmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saray’da ara seçim sonrası ABD Başkanı Donald Trump'ın düzenlediği basın toplantısında CNN’in Emmy ödüllü Beyaz Saray Muhabiri Jim Acosta, sorduğu bir soru sonrasında Trump’ın emriyle basın toplantısından çıkarılmış ve akşam Beyaz Saray'a girmesini sağlayan basın kartına el konulduğu açıklanmıştı. Beyaz Saray, Acosta’nın kartının iptal edilmesinin nedenini "Beyaz Saray’da çalışan bir stajyeri ellemesi" olarak göstermişti.

7 Kasım günü yaşanan tartışma, Acosta’nın söz aldıktan sonra Güney Amerika’dan yaklaşan mülteci kervanının ABD’ye bir "fetih tehditi" olmadığını söylemesiyle başlamıştı. Trump, "Bu kadar yeter" diyerek bir stajyerin mikrofonu Acosta’nın elinden almasını istemiş ancak Acosta mikrofonu stajyere vermeyi reddetmişti, burada Acosta’nın stajyere bilinçli bir teması olmamıştı. Acosta, Trump’a Rusya soruşturması ile ilgili de bir soru sorunca ABD Başkanı’nın sinirleri iyice gerilmiş ve Acosta’nın gazeteciliğine hakaret etmeye başlamıştı. Trump, Acosta'nın ''ABD halkı düşmanı" olduğunu söylemişti. (Dış Haberler)