ABD, 17 Suudi vatandaşına yaptırım uygulayacak

ABD, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi nedeniyle 17 Suudi Arabistanlı'ya yaptırım uygulayacak. Yaptırım listesinde Veliaht Prens Selman'ın eski başdanışmanı ve İstanbul Başkonsolosu Uteybi de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle 17 Suudi Arabistan vatandaşına yaptırım uygulama kararı aldı. Yaptırım uygulanacak kişiler arasında Veliaht Prens Selman'ın eski başdanışmanı Kahtani ve eski Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Uteybi de yer alıyor.

Reuters ajansına konuşan ABD'li bir kaynak, yaptırım listesinde Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın eski başdanışmanı Suud el Kahtani'nin de bulunduğunu söyledi. Yaptırımın insan hakları ihlalleriyle ilgili Magnitsky Yasası kapsamında uygulanacağı belirtildi.

Yaptırım kararını ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin açıkladı. Mnuchin, "Yaptırım uygulamaya başladığımız Suudi yetkililer, Cemal Kaşıkçı'nın korkunç cinayetinde rol oynamış kişilerdir. ABD'de yaşayan ve çalışan bir gazeteciyi hedef alan ve vahşi şekilde öldüren bu kişiler, eylemlerinin doğurduğu sonuçlarına katlanmalıdır" dedi.

Yaptırım uygulanan kişiler arasında Veliaht Kahtani'nin yanı sıra eski Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed bin Uteybi de yer alıyor. (REUTERS-BBC)