Hitler'in Yahudi çocukla fotoğrafı açık artırmada

Alman Nazi lideri Hitler'in Yahudi Rosa Bernile Nienau çekildiği fotoğraf açık artırmada satılacak. Hitler ve Nienau 5 yıl boyunca arkadaş olmuşlardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adolf Hitler'in Yahudi bir kız çocukla çekildiği fotoğraf, açık artırmada satılıyor. 6 milyon Yahudi'nin ölümünden sorumlu Hitler, fotoğrafta çocuğa sarılmış ve sevgi dolu bir ifade ile görünüyor.

Yahudi bir aileden gelen Rosa Bernile Nienau ile Hitler'i gösteren 1933'ten kalma imzalı bu fotoğrafın , ABD'deki açık artırmada 10 bin dolara satılacağını tahmin ediliyor. Müzayede yetkilisi Bill Panagopulos "Hitler propaganda amaçlı olarak çocuklarla fotoğraf çektiriyordu. Bu fotoğrafta çarpıcı olan şey ise küçük kıza gerçekten yakınlık gösteriyor gibi görünmesi. Fotoğrafı gördüğümde çok şaşırdım" dedi.

YAHUDİ ÇOCUK VE HİTLER NASIL ARKADAŞ OLDU?

Müzayede evinin verdiği bilgiye göre, Nienau ile annesi, o dönemde başbakan olan Hitler'in doğum gününü kutlamak üzere Hitler'in Alp Dağları'ndaki Berghof'ta bulunan evinin önünde toplanan kalabalık arasındaydı. Hitler'in, doğum günlerinin aynı gün olduğunu öğrendikten sonra Rosa ve annesi Karoline'i evine davet ettiği, fotoğraflarının da orada çekildiği tahmin ediliyor. Fotoğrafçı Heinrich Hoffman'ın çektiği kareden sonra Hitler ve Nienau arkadaş olmuş ancak 5 yıl sonra yanındaki yetkililerin müdahale etmesiyle, kızla iletişimi kesmişti.

ROSA İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Hitler ile Rosa'nın iletişiminin kesilmesinden bir yıl sonra İkinci Dünya Savaşı başladı. 6 yıl süren savaşta 6 milyon Yahudi öldü. Savaş sırasında ölenlerden biri de Rosa'ydı. Rosa 1943 yılında, 17 yaşındayken Münih'te bir hastanede çocuk felcinden hayatını kaybetti. (BBC Türkçe)