'Michelle Obama Trump'a 16 puan fark atar'

ABD'de ara seçimlerin ardından gündem siyaset ve anketler. Yeni yapılan bir anket, eski first lady Michelle Obama'nın 2020 seçimlerinde başkan adayı olması halinde Donald Trump'ı 16 puan farkla yenilgiye uğratacağını ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yapılan bir anket, Başkan Donald Trump'ın oy oranının giderek düştüğünü, 2020 seçimlerine aday olması halinde eski first lady Michelle Obama'dan 16 puan fark yiyeceğini ortaya koydu. Ankete göre, Trump'ın 2016 seçimlerinde yenilgiye uğrattığı Hillary Clinton bile aday olsa Trump'a altı puan fark atabilir.

Axios şirketinin 9 bin 908 kişiyle yaptığı ankette, televizyon yıldızı Oprah Winfrey ile eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın da Trump'a altışar puan fark atabileceği görülüyor.

'CLINTON TEKRAR ADAY OLACAK'

Öte yandan, Demokrat Parti'nin Trump'a yenilen adayı Hillary Clinton'ın 2020'de yeniden aday olacağı iddia edildi. Clinton'ın eski danışmanlarından Mark Penn ve eski Demokrat Partili siyasetçi Andrew Stein, Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan ortak makalelerinde, "Hillary Clinton'ın ülkenin ilk kadın başkanı olma yolunda henüz tamamlanmamış bir misyonu ve Trump'a karşı kişisel hıncı var" dedi.

Makalede, "'Aday olmayacağım' açıklamalarına bakmayın. Obama ve (eşi Bill) Clinton da son ana kadar aday olmayacaklarını söylemişti. Trump'ı yenecek bir stratejiyle geri gelecek" denildi. Donald Trump'ın kıdemli danışmanlarından Kellyanne Conway ise makaleyi Twitter'da "Sevgili Tanrım, evet lütfen" yorumuyla paylaştı. (Dış Haberler)