Kaliforniya'da 45 metrelik alevler söndürülemiyor

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kontrol alınamayan orman yangını 26 bin kişinin yaşadığı bir kasabayı harabeye çevirdi. Onbinlerce kişi evlerini terk ederken, yangının rüzgar nedeniyle yayılmasından korkuluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaleti son zamanların en büyük orman yangınıyla boğuşuyor. Yer yer 45 metreye kadar yükselen alevler, yaklaşık 26 bin kişinin yaşadığı Paradise kasabasını harabeye çevirdi. 10 binden fazla kişi kasabayı terk ederken, yüzlerce yapı kullanılamaz hale geldi.

Rüzgarın güçlü ve toprağın kuru olması nedeniyle hızla yayılan yangında hastaneler ve okullar kül oldu; bir araba galerisinde patlama meydana geldi. Bölgeye girilememesi nedeniyle yangının can kaybına yol açıp açmadığı henüz bilinmiyor. Kaliforniya itfaiyesinden Scott Maclean kamuoyuna açıklamasında, "Kasaba mahvoldu, her şey yok oldu. ayakta kalan pek bir şey yok" dedi. Bir görgü tanığı ise yaşadıklarını, "Arabayı alevlerin içinden sürerek kaçmak zorunda kaldık" sözleriyle anlattı.

Saatte 56 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle kontrol edilemeyen yangının 93 bin kişinin yaşadığı Chico kasabasına sıçramasından endişeleniliyor. (Dış Haberler)