Guzman'ı duydu jürisinde yer almamak için ağladı!

Tarihin en kötü şöhretli uyuşturucu baronlarından biri sayılan 'El Chapo' Guzman'ın ABD'deki davası 14 Kasım'da başlıyor. Guzman hakkındaki kararı belirleyecek jürinin seçilme süreci de 'tartışmalı' oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarihin en azılı uyuşturucu baronlarından biri sayılan Joaquin 'El Chapo' Guzman'ın ABD'deki davasının başlamasına günler kala, mahkemenin 12 kişilik jüriyi belirleme sürecinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Seçilen bir kadının korkudan ağladığı, bir kişinin ise Guzman'ın 'hayranı 'olduğunu söylemesi sonucu son anda seçilmediği belirtiliyor.

Guzman, ülkesi Meksika'da iki kez hapisten kaçtıktan sonra 20 yılı aşkın süredir iadesini isteyen ABD'ye sınırdışı edilmişti. Şimdi, Sinaloa Karteli'ne liderlik yapmak, ABD'ye 14 milyar dolarlık eroin ve kokain sokmak gibi 11 farklı suçlama ile yargılanacak. 'Bücür (El Chapo)' lakaplı Guzman'ın cezasına karar verecek jürinin oluşturulması da Amerikan basınında geniş yer buldu.

'ONA BİRAZ HAYRANIM' DİYEN KOLOMBİYALI ALINMADI

Mahkeme, yedi kadın ve beş erkekten oluşan jüriyi belirledi. Ancak bir kadının seçildiğini öğrendiğinde ağlamaya başladığı, kimliğinin ortaya çıkması halinde yaşayacaklarından korktuğunu söylediği belirtildi. Bu kadın istememesine rağmen yasal zorunluluk olarak jüride kaldı. Kolombiya'nın Medellín bölgesinde doğan, Guzman'a 'biraz hayran' olduğunu ve geçmişte imzasını almaya çalıştığını söyleyen bir Amerikalının zorunlu jüri görevi ise bir başka davaya ertelendi.

Bir diğer kişi ise Michael Jackson taklitçisi olduğunu ve mesleği nedeniyle fazla tanınan bir kişi olduğu için bu davada jürilik yapmaya uygun olmadığını öne sürdü. Bir diğer kişi ise Guzman'ı mahallesindeki bir dükkanın bu isimde bagel satması nedeniyle tanıdığını söyleyince, bu bilginin kamuoyuna sızması halinde kimliğinin gizlenmesinin zorlaşacağı gerekçesiyle jüriye alınmadı. (Dış Haberler)