Yunanistan konsolosu Türkiye'de yüksek ücretle vize dağıtmış!

Yunanistan, ülkenin eski Türkiye başkonsolosu Nikolaos Mathioudakis’in verdiği vizeleri tartışıyor. Eski dışişleri bakanı Nikos Kotzias, eski başkonolos hakkında yargıya başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan’da istifa eden eski Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın yeni ifşaatları ve bakanlığı ile ilgili iddiaların soruşturulması için yargıya başvurması ile beraber, komşu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu’nu ilgilendiren çok önemli bir gelişme gündeme geldi. Yunanistan basınına yansıyan son bilgilere göre, Yunanistan’ın eski İstanbul Başkonsolosu Nikolaos Mathioudakis’in ismi büyük bir skandala karıştı. Buna göre, eski üst düzey diplomat, İstanbul’da görevini kötüye kullanarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yüksek ücret karşılığında vize temin etti.

Yunanistan yargısının elindeki verilere göre, Mathioudakis’in bizzat hazırladığı vizelerin çoğunluğunda adı geçen şahısların ev adresleri, iletişim bilgileri, sigorta bilgileri ve banka hesap numaraları aynıydı. Bu şahısların birçoğunun Türkiye’nin resmi kurumlarında görev alan kişiler olduğu belirtiliyor.

YARGIYA BAŞVURULDU

Documento gazetesinin haberine göre, eski başkonsolos İstanbul’daki görev yıllarında ayda yaklaşık olarak 200 vizenin teminine 'yardımcı olmaktaydı'. Ve bu 'yardımlar' neticesinde konsolosun kişisel hesaplarında yüklü meblağlara rastlandı.

İstanbul’daki büyük skandalı ilk kez bizzat Kotzias 2015 başlarında göreve gelir geldiğinde gündeme taşımış ve yargının devreye girmesini talep etmişti. Kotzias şimdi, bu gibi olayların derinlemesine soruşturulması için bugün Yunanistan yargısına başvurdu.

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu ile ilgili iddialar 2011-2014 tarihinde de gündeme gelmişti. Documento ise söz konusu dönemde Yunanistan Başkonsolosu’nun bilerek ya da bilmeyerek Ortadoğu'daki radikal unsurlara vize kolaylıkları sağlamış olabileceği olasılığının da bulunduğunu yazdı.