ABD'de kadın düşmanı saldırgan yoga stüdyosunda iki kadını öldürdü

Bireysel silahlanma konusundaki tartışmaların dinmediği ABD'de, sosyal medyada kadınlara karşı nefret söylemi kullanan bir kişi bir yoga stüdyosuna saldırdı. Saldırıda iki kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Florida Eyaleti'ndeki bir sıcak yoga (bikram yogası) stüdyosunda gerçekleştirilen silahlı saldırıda 61 ve 21 yaşlarındaki iki kadın hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Paul Beierle adlı saldırgan, saldırının ardından silahla intihar etti. New York Times'ın haberine göre ise saldırganın internette kadınlara karşı nefret söylemi içeren videolar paylaştığı ortaya çıktı. Buna göre Beierle, YouTube'a yüklediği videolarda kendisiyle buluşmayı reddeden kadınları anlatıp biri için "Kafasını koparabilirdim" gibi ifadeler kullanıyordu.

Saldırganın yoga stüdyosuna ne amaçla saldırdığına dair henüz resmi açıklama yapılmış değil. Ancak ülkede geçen hafta da bir sinagoga düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmişken, bireysel silahlanma konusundaki tartışmaların yoğunlaştı. Amerikan ulusal basını, ABD Başkanı Donald Trump'ın bireysel silahlanma yasasını değiştirilmesini eleştiriyor. (Dış Haberler)