Alman hemşire daha fazla hastayı öldürmüş olabilir

Almanya'da 100'den fazla hastayı öldürmekle suçlanan hemşire, mahkemeye çıkıyor. Alman sağlık makamları, 'cinayetleri önlemek için hiçbir şey yapmamakla' suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da 100 hastayı öldürmekle suçlanan eski hemşire Niels Högel, bugün mahkemeye çıkıyor. 41 yaşındaki Högel, görev yaptığı iki hastanede hastalara aşırı dozda ilaç vermekle suçlanıyor.

Högel'in cinayetleri 'iş arkadaşlarını etkilemek için' işlediği öne sürülürken hemşirenin kalp yetmezliği ve dolaşım sorunlarına neden olan ilaçlar enjekte ettiği hastalarını daha sonra kurtarmaya çalıştığı belirtiliyor. Alman savcılar, Högel'in başka hastaları da öldürmüş ve bunları yakmış olabileceğini söylüyor.

Mayıs'a kadar sürmesi beklenen duruşma, toksikoloji testleri için bazı hastaların mezarlarının açılmasının ardından başlıyor. Ölenlerin yakınları Alman sağlık makamlarını, "cinayetleri önlemek için hiçbir şey yapmamakla" suçluyor. Högel'in tüm ölümlerden suçlu bulunması halinde, Almanya'nın savaş sonrası dönemdeki en büyük seri katillerinden biri olarak tarihe geçeceği ifade ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Högel, 2005'te Delmenhorst'ta bir hastaya gizlice iğne yaparken yakalanmıştı. Hemşire, cinayete teşebbüs suçundan yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2014'te iki kişiyi daha öldürmek ve iki hastayı da öldürmeye teşebbüsten suçlu bulunarak müebbete mahkum olan Högel, duruşma sırasında 30 hastayı aynı yolla öldürdüğünü itiraf etmişti. Högel'in 1995-2005 yılları arasında Oldenburg'da 36, Delmenhorst kentinde de 64 hastayı öldürdüğü öne sürülüyor. (BBC Türkçe)