ABD'de sinagog saldırısı: 11 kişi hayatını kaybetti, saldırgan teslim oldu

ABD'de sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Edinilen ilk bilgilere göre 8 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde bulunan bir sinagoga yönelik silahlı saldırı düzenlendi, 11 kişinin hayatını kaybetti. Teslim olan saldırganın kimliği, sosyal medyada Yahudi karşıtı paylaşımlar yapan 46 yaşındaki Robert Bowers olarak açıklandı.

Bombalı  paketlerin ardından ABD dün sabah yine silahlı bir saldırıya tanık oldu. Pennsylvania eyaletinin Pittsburgh kentinde muhafazakâr Yahudilerin gittiği Hayat Ağacı Sinagogu silahlı saldırının hedefi oldu. Saldırıda 4 polisin de yaralandığı duyurludu.

Görgü tanıkları, saldırganın sinagoga girdikten sonra “Bütün Yahudiler ölmeli” diyerek rastgele ateş açtığını kaydetti. Saldırı sırasında sinagogta sünnet töreni yapılıyordu.

TRUMP: ÖNLENEBİLİRDİ

Olayın hemen ardından tweet atan ABD Başkanı Trump, “Gelişmeleri takip ediyorum. Tanrı hepimizi korusun” diye tweet attı. Trump, daha sonra Indianapolis’e gitmeden önce Andrews Hava Üssü’nde yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Sinagogda silahlı koruma olmamasını eleştiren Trump, “Saldırı belki de önlenebilirdi” dedi. Ancak daha sonra Trump, saldırganın idam edilmesi gerektiğini açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıyı “anti-Semitik vahşet” diye niteledi.

(Dış Haberler)