İtalya'da yürüyen merdiven çöktü

İtalya'nın başkenti Roma'da bir metro istasyonunun yürüyen merdivenlerinde çökme meydana geldi. Olaya, CSKA Moskova taraftarlarının neden olduğu iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın başkenti Roma'nın merkezindeki Repubblica Meydanı'nda bulunan metro istasyonunda yürüyen merdivenin çökmesi sonucu 1'i ağır 20 kişi yaralandı. Olayın, aşırı alkol aldıkları iddia edilen CSKA Moskova taraftarlarının yürüyen merdivenlerde tezahürat yaparak zıplaması sonucunda olduğu bildirildi.

İtalyan basınına tanıkların ifadelerine dayandırılarak yansıyan bilgilere göre; Roma ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı için kente gelen Rus taraftarlar, stadyuma gitmek için kullanmak istedikleri A hattındaki metro istasyonunda yürüyen merdivenlerde tezahürat yaparak zıplayınca merdivenlerin çökmesine neden oldular.

RUS TARAFTARLAR YARALANDI

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, yaralılar arasındaki bir Rus taraftarın bacağının merdivenlere sıkıştığı ve ağır yaralandığı bildirildi. Olay sonrası, metro istasyonu kapatılırken, çoğu Rus taraftarın yaralandığı olay yerine ambulanslar sevk edildi.

Tanıklardan biri, "Bir kıyamet senaryosu yaşadım. Bir anda yürüyen merdivenlerin hızı inanılmaz bir şekilde arttı. Ne biz, ne de oradaki görevliler ilk anda ne olduğunu anlayamadık" diye konuştu.

Öte yandan Roma Olimpiyat Stadı yakınında Roma ve CSKA Moskova taraftarları arasında yaşanan arbedede bir Rusya vatandaşının bıçaklandığı, 15 İtalyan'ın da gözaltına alındığı belirtildi. (ROMA-DHA)