Stephen Hawking'in özel eşyaları satışa çıkarılıyor

Mart ayında hayatını kaybeden fizikçi Stephen Hawking'in bazı eşyalarının internet üzerinden satışa çıkarılacağı duyuruldu. Satışa çıkarılan parçalar arasında Hawking'in doktora tezi ile tekerlekli sandalyesi de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz 14 Mart'ta hayatını kaybeden bilim insanı Stephan Hawking'in kendine ait 22 eşyası internet üzerinden satışa çıkarılıyor.

Açık arttırma 31 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Satıştan elde edilen gelir Stephen Hawking vakfına ve Motor Nöron Hastalıkları Birliği'ne bağışlanacak.

DOKTORA TEZİNİN 130 İLE 195 BİN DOLAR ARASI SATILACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Hawking'in, 1965 yılında Cambridge Üniversitesi'nde hazırladığı doktora tezinin 130 bin dolar ile 195 bin dolar arasında satılacağı tahmin ediliyor. Hawking, doktora tezini yazmak için Cambridge Üniversitesi’ne başladığında ALS hastalığına yakalanmıştı. Hatta bir süre ümitsizliğe kapılan fizikçi “Genişleyen Evren’in Özellikleri” başlıklı tezini yazmaya ara vermişti.

ALS Hastalığı Hawking'i tamamen esir almış felç olup konuşamaz hale gelmişti. Bu sebeple kullandığı yüksek teknolojik özelliklere sahip tekerlekli sandalyesinin de 13 bin dolar ile 19 bin 500 dolar arasında satılacağı düşünülüyor. Satışa çıkarılan parçalar arasında, Stephen Hawking'in sakladığı, kendisinin de birkaç kez gösterildiği animasyon filmi The Simpsons'ların senaryosu da bulunuyor. (Kaynak: Habertürk)