İdlib'de isyancılara verilen mühlet uzatıldı

İdlib'de silahlı isyancılara tampon bölgeden çekilmeleri için tanınan süre hafta başında dolarken, çekilmeyen unsurlar için mühletin uzatıldığı ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler'in insani yardım koordinatörü Jan Egeland, garantörler olan Rusya ile Türkiye'nin 'İdlib anlaşmasını uygulamak için daha fazla tanınacağını' belirttiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Rusya'nın, Suriye ordusunun operasyon düzenlememesi karşılığında İdlib'de kurulacak silahsız bölge için silahlı örgütlere tanıdığı çekilme süresi uzatıldı.

Silahlı isyancılara ağır silahları ile çekilmeleri için 15 Ekim'e kadar süre tanınmış ancak bu gruplardan bazıları çekilmemişti. Birleşmiş Milletler'in insani yardım koordinatörü Jan Egeland ise Rusya ile Türkiye'nin 'İdlib anlaşmasını uygulamak için daha fazla tanınacağını' belirttiğini açıkladı. Egeland, bunun kendileri için rahatlattığını ekledi. Birleşmiş Milletler, İdlib'e operasyon düzenlenmesi halinde ortaya bütük bir insani krizin çıkabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. (Dış Haberler)