Ermenistan'da Paşinyan istifa ediyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan istifa ediyor. Paşinyan, erken seçime hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan'da başbakan Nikol Paşinyan, parlamentoyu feshetmek ve erken seçimlere gitmek için istifa edeceğini açıkladı.

Nikol Paşinyan, Mayıs ayında gerçekleştirilen protestoların ardından başbakanlık görevini, üçüncü dönemde de ülkeyi yönetmeye hazırlanan Serj Sarkisyan'dan devralmıştı. Paşinyan muhtelif demeçlerinde Ermenistan'da parlamentonun ülkenin siyasi gerçeklerini yansıtmadığını söylüyordu.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan'da Serj Sarkisyan'ın cumhurbaşkanlığında iki dönemlik (10 yıl) görev süresinin dolması öncesinde, ülkede cumhurbaşkanlığının yetkileri azaltıldıktan başbakana daha fazla yetki verilmişti. Sarkisyan görevini bırakırken, artık daha sembolik bir makama dönüştürülen cumhurbaşkanlığı koltuğuna eski başbakan Armen Sarkisyan oturmuştu.

Bu gelişmenin ardından yeni başbakan seçmesi gereken parlamento, koltuğunu daha yeni bırakan Serj Sarkisyan'ı aday gösterince ülkede protestolar başlamıştı. Yaklaşık on gün süren ve Paşinyan'ın başını çektiği eylemlerin ardından Sarkisyan istifa etmek zorunda kalmıştı. (Dış Haberler)

Ermenistan'da geri adım: Sarkisyan istifa ettiErmenistan'da geri adım: Sarkisyan istifa etti

Ermenistan'da asker muhalif gösterilere katıldı!Ermenistan'da asker muhalif gösterilere katıldı!