Nikol Paşinyan istifa edeceğini açıkladı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, erken seçime gidilmesi için 16 Ekim'e kadar istifa edeceğini açıkladı. Erken seçimlerin 9-10 Aralık 2018 tarihinde yapılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Yerevan'da düzenlenen 17'nci Frankofoni Zirvesi nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron başta olmak üzere çok sayıda devlet başkanını ağırlarken France 24 kanalına da özel bir röportaj verdi. Paşinyan son günlere damgasını vuran siyasi gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Paşinyan erken seçimlerin 9-10 Aralık 2018 günlerinde yapılmasını hedeflediklerini söylerken, 16 Ekim'e kadar da istifasını vereceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere Ermenistan Parlamentosu'nda 2 Ekim'de yapılan baskın oturumla Paşinyan karşıtı partiler erken seçimleri engelleyen bir yasa çıkarmış, bunun üzerine Paşinyan otomatik olarak erken seçime gidilmesini sağlamak amacıyla istifa edeceğini açıklamıştı. Paşinyan taraftarı binlerce kişi de Paşinyan'a destek vermek için parlamento binası önünde toplanmıştı.

Agos'un haberinde, Paşinyan parlamentodaki gruplardan Tsarukyan ittifakı ile Aralık ayında erken seçime gidilmesi için bir mutabakat zaptı imzaladığı belirtildi. 16 Cumhuriyetçi Parti vekili de erken seçim konusunda Paşinyan ile hareket edeceklerini açıkladı.