Interpol Başkanı Çin'de gözaltına alınmış

Kendisinden haber alınamayan Interpol Başkanı Hongwei Meng'in, Çin'de gözaltında olduğu belirtildi. Interpol, Meng'in istifa ettiğini ve yerine vekaleten Güney Koreli Kim Jong Yang'ın getirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı) Başkanı Hongwei Meng'in, Çin başkenti Pekin'de olduğu belirtildi. Meng'in yasaları ihlal şüphesiyle gözaltında olduğu ifade edildi. Interpol, Meng'in istifa ettiğini duyurdu. Interpol'ün yeni başkanı, 18-21 Kasım arasında yapılacak toplantıda belli olacak.

Çin'in yolsuzluklarla mücadele eden kamu kurumu, Hongwei Meng'in bir soruşturma kapsamında ifadesinin alındığını açıkladı. Soruşturmanın kapsamı veya bir suçlama yöneltilip yöneltilmediğiyle ilgili bir bilgi verilmedi.

Aynı zamanda Çin Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı olan Meng'den, haber alınamadığı basına yansımıştı. Cuma günü Meng'in bir haftadır kayıp olduğu açıklanmış, Fransız polisi olay ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Fransa İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise konuyla ilgili bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

INTERPOL'E VEKALETEN YANG BAŞKANLIK YAPACAK

Interpol, Ming'in görevinden istifa ettiğini ve yerine vekaleten Güney Koreli Kim Jong Yang'ın getirildiğini duyurdu. Interpol'ün yeni başkanı, 18-21 Kasım'da, Dubai'de yapılacak toplantıda belli olacak. (REUTERS-BBC)

Interpol başkanı kayboldu!Interpol başkanı kayboldu!

Çin'den kayıp Interpol Başkanı için açıklama istendiÇin'den kayıp Interpol Başkanı için açıklama istendi