Nadia Murad kimdir?

Ezidi aktivist Nadia Murad Nobel Barış Ödülü'nün sahibi oldu. 12 ay boyunca IŞİD tarafından cinsel şiddete maruz kalmış ardından BM İyi Niyet Elçisi olmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD tarafından 2014 yılında Irak’taki köyünden kaçırılıp cinsel saldırıya uğrayan Ezidi aktivist Nadia Murad Nobel Barış Ödülü'nün sahibi oldu. Nadia Murad 12 ay süren esaretin sonunda Musul kurtarıldıktan sonra köyüne dönmüştü.

Nobel Barış Ödülü Denis Mukwege ve Nadia Murad'a verildiNobel Barış Ödülü Denis Mukwege ve Nadia Murad'a verildi

Denis Mukwege kimdir?Denis Mukwege kimdir?

Şengal’de kaçırılan 6 bin 300 kadın ve çocuktan biri olan Murad, Şengal’in yakınlarındaki Koço köyü sakinlerindendi. 400 bin Ezidi'nin yaşadığı bölgede kaçırılanlar arasında yer alan Murad, aylarca örgüt mensupları tarafından Musul'da cinsel saldırı ve işkenceye maruz kaldı.

Nobel Barış Ödülü'nü alan Murad, George Clooney'in eşi Amal Clooney ile BM'de yaşadıklarını anlatmış, bir kitap yazmış ve BM İyi Niyet Elçisi olmuştu. 23 yaşındaki genç kadın halen Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'ne (UNODC) çalışıyor ve insan ticareti mağdurlarının sorunları ile ilgileniyor.

Ezidi Kürt aktivist Nadia Murad, ABD ordusunda tercüman olarak çalışan ve yeniden hayata dönmesinde büyük rol oynadığı belirtilen Abid Shamdeen ile nişanlandı.