Endonezya'da deprem: Morglarda yer kalmadı

Endonezya'da art arda gelen deprem ve tsunami felaketleri ile 1200'den fazla insan yaşamını yitirdi. Ülkenin Sulawesi Adası’ndaki morglarda yer kalmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda şu ana kadar en çok can kaybının yaşandığı Palu’da kimlik tespiti için hastaneye getirilen cesetlere morglarda yer kalmadı.

Palau yakınlarında Paboya mezarlık alanında kazılan toplu mezara getirilen cesetlerden ağrı kokular yayılıyor. Kepçe operatörü Abdulmuluk, "Palu’da iki toplu mezar alanı bulunuyor ancak ikinci henüz işleme geçmedi. Pazar gününden bu yana kazı işlemi yapıyoruz. Şu ana kadar 315 kişinin cesedi gömüldü. Cesetler hastanelerden araçlarla gruplar halinde getiriliyor" dedi. Toplu mezarı 3 metre derinliğinde kazdıklarını söyleyen Abdulmuluk, 3 katman halinde defin işleminin yapıldığını ifade etti.

Endonezya'da depremin vurduğu kentte yanardağ patladıEndonezya'da depremin vurduğu kentte yanardağ patladı

Cuma günü yaşanan depremin ardından bölgede bazı enkazlardan ceset kokuları gelirken, yetkililer, cesetlerin toplu olarak en hızlı şekilde gömülmesi talimatını vermişti. (Kaynak: Sputnik TR)

Endonezya'da ölü sayısı 1200'ü geçti, yağma başladıEndonezya'da ölü sayısı 1200'ü geçti, yağma başladı