Erdoğan'ın ziyaretinde görevli 2 polise soruşturma açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde görevli 2 Alman polisi hakkında soruşturma açıldı. Polislerin, Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütü üyesi Böhnhardt'ın ismini kullanarak göreve katıldıkları açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde görevli 2 polis hakkında soruşturma açıldı. Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü üyesi Uwe Böhnhardt'ın ismiyle göreve katıldıkları belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin ziyareti için görevlendirilen Saksonya Eyalet Emniyet Teşkilatı'na mensup iki polis memurunu takma isim olarak Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü üyesi Uwe Böhnhardt'ın adını kullandıkları belirlendi.

Dresden Emniyet Müdürlüğü, takma ada göreve katılan polis memurlarının isim listesinde rastlandığını açıkladı.Görevden alınan iki polis memuru hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı aktarıldı.

Saksonya Eyalet Emniyet Teşkilatı Başkanı Petric Kleine, Focus Online adlı internet haber sitesinde yayımlanan demecinde "Söyleyecek söz bulamadığını, bu sorumsuzca davranışın kabul edilemeyeceğini ve büyük hayal kırıklığı duyduğunu" söyledi.

NSU hücresi 2011 yılında ortaya çıkarılmıştı. Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschäpe üçlüsü 8 Türk, 1 Yunan ve 1 Alman polis memurunun öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. Böhnhardt ve Mundlos cinayetlerin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra intihar etmişti. Örgütün hayatta kalan tek sanığı Zschäpe ise yargılandığı davada ömür boyu hapse mahkum edilmişti.