ABD'de yargıç adayına cinsel saldırı davası

ABD'de Anayasa Mahkemesi yargıçlığına aday gösterilen Brett Kavanaugh’yu cinsel saldırıyla suçlayan Christine Blasey Ford, Adalet Komisyonu’nda ifade verdi. Olayı tüm ayrıntılarıyla anlatan Ford "Bana saldıran kişinin Kavanaugh olduğundan yüzde 100 eminim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri’nde, Başkan Donald Trump tarafından Anayasa Mahkemesi yargıçlığına aday gösterilen Brett Kavanaugh’yu cinsel saldırıyla suçlayan Christine Blasey Ford, Senato Adalet Komisyonu’na ifade verdi.

Christine Blasey Ford, cinsel saldırının 36 yıl önce lisede bir okul partisinde meydana geldiğini söyledi. Şu anda Palo Alto Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olarak görev yapan Christine Blasey Ford, olayın gerçekleştiği sırada kendisinin 15, Kavanaugh’nun ise 17 yaşında olduğunu söyledi.

Kavanaugh'un Anayasa Mahkemesi adaylığına kadar konuyu gündeme getirmeyi düşünmediğini kaydeden Ford, daha sonra bazı yakın arkadaşlarına da konuyu anlattığını belirtti ve şunları söyledi: “Bugün buradayım, çünkü bana ne olduğunu anlatmanın vatandaşlık görevim olduğuna inanıyorum.”

 CİNSEL SALDIRI İDDİALARI

euronews'in haberinde, Christine Blasey Ford'un dışında üç kadının daha Kavanaugh'a cinsel saldırı suçlaması yönelttiği bildiriyor. Kavanaugh ise Ford ve diğer 3 kadının cinsel saldırı iddialarını reddediyor.

Ford’un suçlamaları uzun bir süredir ABD gündeminin ana maddelerinden birini oluşturuyor. Senato Adalet Komisyonu’ndaki duruşmaların, 6 Kasım'daki Kongre seçimleri öncesi Trump'ın başını oldukça ağrıtması bekleniyor.