AB'den Türkiye ve Rusya'ya teşekkür: İdlib'de kan dökülmesi engellendi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Türkiye ve Rusya'ya teşekkür etti. Mogherini, "İdlib anlaşması sayesinde yeni kan dökülmesi engellenmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi  Federica Mogherini, İdlib mutabakatı nedeniyle Türkiye ve Rusya'ya teşekkür etti. Mogherini, "İdlib anlaşması sayesinde yeni kan dökülmesi engellenmiş oldu" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye hükümetinin İdlib kentine yapmayı planladığı askeri harekat konusundaki anlaşma nedeniyle Rusya ve Türkiye'ye teşekkür etti.

Mogherini, "Suriye'deki savaş henüz bitmedi. Rusya ile Türkiye arasındaki İdlib anlaşması sayesinde yeni kan dökülmesi engellenmiş oldu. Bu yöndeki çalışmalar için teşekkür etmek istiyorum. Ama saldırı riski devam ediyor ve sanırım bugünkü hedefimiz, burada bulunan Astana garantörlerini son gerilimi azaltma bölgesini muhafaza etmeye çağırmak" diye konuştu.

AB'nin, Suriye'nin yeniden inşasına katkı sunmaya hazır olduğunu dile getiren Mogherini, bunun için önce kalıcı politik sürecin ayarlanması gerektiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık yapan ABD Başkanı Donald Trump da Rusya, İran ve Türkiye'ye teşekkür etmişti.

Trump'tan Türkiye'ye İdlib teşekkürüTrump'tan Türkiye'ye İdlib teşekkürü