CIA Türkçe bilen ajan arıyor

CIA'in yeni başkanı Gina Haspel, teşkilatın yeni stratejisini açıkladı: 11 Eylül sonrası operasyonlar son bulacak. CIA, ABD'ye rakip ulus devletlere karşı casusluk faaliyetlerine odaklanacak. Özellikle de Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajanlar çalıştıracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CIA Başkanı Gina Haspel, teşkilatın yeni stratejisini açıklarken 'ABD'ye rakip ulus devletlere karşı casusluk faaliyetlerine odaklanacaklarını, özellikle Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajanlar çalıştıracaklarını' söyledi.

Haspel, ABD Başkanı Donald Trump tarafından CIA başkanlığına terfi ettirilmesi sonrası teşkilatın yeni stratejisini, mezunu olduğu Louisville Üniversitesi'nde açıkladı. CIA Başkanı, '11 Eylül sonrasının denizaşırı terörle mücadele operasyonları sarmalından çıkacaklarını, 11 Eylül öncesine geri dönüş yapacaklarını' söyledi. 'Yeniden ABD'ye rakip ulus devletlere karşı casusluk faaliyetlerine odaklanacaklarını' belirten Haspel, 'casuslar ve analistlerin en ağır, en zorlu meselelerle ilgili istihbarat toplamaya daha fazla odaklanacağını' dile getirdi. ''Rakip ulus devletlere odaklanmamızı keskinleştiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

YABANCI DİL BİLENLERE ÖNCELİK VERİLECEK

Haspel Bu bağlamda özel olarak ülke adı anmazken, özellikle Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajan istihdam ettiklerini vurguladı. Haspel, yabancı dil uzmanlığı olan ajanları ellerinde tutmak, yenilerini yetiştirmek ve saflarına katmanın öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Haspel'in konuşmasını aktaran Washington Post gazetesi, istihbarat yetkililerinden edindiği bilgilere göre, CIA'in İran ve Kuzey Kore hakkında istihbarat toplamak için yeni merkezler kurduğunu ve en önemli varlıklarını Rusya ve Çin gibi büyük güçlere karşı seferber ettiğini kaydetti.

11 Eylül 2001 saldırılarının ardından başlatılan terör zanlılarını kaçırıp esir alma ve işkenceden geçirme programının yöneticilerinden biri olan Haspel'in Trump tarafından CIA başkanlığına uygun görülmesi ABD'de tepki çekmişti. (Kaynak: Sputnik)