Almanya Katolik Kilisesi çocuk istismarları için özür diledi

Almanya Katolik Kilisesi'nden Kardinal Reinhard Marx, kilisede yaşanan çocuk istismarları nedeniyle özür diledi. Kilisenin hazırladığı rapora göre, 1946-2014 arasında en az 3 bin 677 çocuğun istismara uğradı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Katolik Kilisesi, çocuk istismarıyla ilgili raporunu açıkladı. Raporda, 1946-2014 arasında en az 3 bin 677 çocuğun istismara maruz kaldığı belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya Katolik Kilisesi Piskoposlar Meclisi'nin çocuk tacizleriyle ilgili raporu açıklandı. Raporun açıklandığı konferansa başkanlık eden Kardinal Reinhard Marx, din adamlarının istismarına uğrayanlardan özür diledi.

Marx, "Çok uzun süre boyunca kilisede yaşanan taciz (vakaları) inkâr edildi, görmezden gelindi ya da örtbas edildi. Bu çöküş ve tüm acılar için af diliyorum. Yıkılan güven ve kilise çalışanları tarafından insanlara yapılanlardan utanıyorum. Olanların gerçekliğini kabul etmek istemeyen ve mağdurlarla ilgilenmeyenler adına da utanç duyuyorum" dedi.

'MAĞDURLARA KULAK VEREMEDİK'

Yaşananlardan kendisini de sorumlu tutan Marx, "Mağdurlara kulak vermedik. Tüm bunlar bedelsiz kalmamalı" diye konuştu. Birçok insanın artık kendilerine inancı kalmadığını belirten Kardinal Marx, "bu durumu anlayışla karşıladığını" söyledi.

Raporda 1946 ile 2014 yılları arasında en az bin 670 Katolik din adamının 3 bin 677 çocuğu istismar ettiği açıklandı. Rapora göre, cinsel istismara olayları "uzun süreli ve oldukça ciddi" sonuçlar doğurdu. İstismara maruz kalanların beşte birinin depresyondan ve toplumsal izolasyondan muzdarip olduğu belirtildi.

STERNBERG: OLAYLARIN ÖĞRENİLMESİNİN ARDINDAN İSTİSMAR DEVAM ETTİ

Alman Katolikleri Merkez Komitesi Başkanı Thomas Sternberg konuya "yerine göre farklı yaklaşım gösterilmesini" eleştirerek, "istismar ile mücadele için alınan ortak kararlara rağmen her piskoposluğun başına buyruk davrandığını" dile getirmişti.

Sorunun kökünden kazınmasını talep eden Sternberg, "olayların öğrenilmesinin üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına ve alınan bütün tedbirlere rağmen suistimalin devam etmesini dehşetle karşıladığını" sözlerine eklemişti.