Rusya: Suriye’ye S-300 teslim edilecek

İl-20 uçağı vakasının ardından Rusya'dan önemli bir hamle geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, 'Suriye'ye S- 300 verileceğini' açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İsrail'in Rus uçağını düşürmesinin ardından, Rusya'dan yeni bir hamle geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 'daha önce İsrail'in talebi üzerine sevkiyatı askıya alınan S-300 hava savunma sistemlerini iki hafta içinde Suriye'ye göndereceklerini' söyledi.

Şoygu, "Modern S-300 hava savunma kompleksi iki hafta içinde Suriye ordusuna teslim edilecek. Kompleks, 250 kilometreden uzaktaki hava saldırı araçlarını önleme ve birkaç hava hedefini eş zamanlı olarak imha etme kapasitesine sahip" dedi.

Kremlin ayrıca Şam rejiminin füze savunma sistemlerini Rus izleme ve klavuz sistemleriyle de donatacak. Suriye'den yapılan açıklamada ise "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı arayarak Suriye'nin füze savunma sistemlerini geliştireceklerini söyledi" denildi.

Karar öncesi açıklama yapan Rus askeri uzman Viktor Murahovskiy, "bu sistemlerin İsrail topraklarının neredeyse tümünü menzilinde tutacağını hesapladığını ve uçaklarının hemen kalkıştan sonra bu sistemler tarafından düşürülebileceği öngörüsüyle Moskova'dan bu kontrattan vazgeçmesi ricasında bulunduğunu" ifade etmişti. (BBC - Sputnik)

Etiketler Suriye Rusya S-300