Octoberfest'ten #MeToo dayanışması

22 Eylül ile 7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek dünyanın en büyük bira festivali Octoberfest'de bu sene cinsel saldırı suçlarına karşı sıkı önlemler alındığı kaydediliyor. #MeToo hareketinin etkisinin bu sıkı önlemlerin alınmasında etkili olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu sene 185'incisi düzenlenecek dünyanın en büyük bira festivali Octoberfest, milyonlarca bira tutkununu iki hafta sürecek müzik ve eğlence etkinliğinde Almanya'nın Münih kentinde buluşturuyor.

Geçmiş yıllardaki festivallerde kadınların yüzleştiği en önemli güvenlik sorunu olan cinsel saldırı ve taciz suçlarına karşı bu yıl daha sıkı önlemler alındı. 22 Eylül ile 7 Ekim tarihleri arasında sürecek ve 6 milyondan fazla kişinin katılmasının beklendiği festivalde güvenlik kameraları ile bariyerli koruma alanlarının sayısı artırıldı. Bu yılki festivalde ayrıca 'süper tanıyıcılar' olarak nitelendirilen, çok az insana özgü bir yetenekle gördükleri yüzleri bir daha unutmayan kişilerden oluşan özel bir güvenlik birimi de görev alacak.

euronews'in haberine göre, geçen yıl Münih festivalinde yaşanan polis birimlerince kaydedilen cinsel saldırı suçu bir önceki yıldakinin iki katına çıkarak 67 oldu. Bu artışta cinsel saldırı suçunun kapsamının 2016 yılı sonunda yapılan bir yasal değişiklikle genişletilmesi etkili oldu. Polis yetkilileri ise son iki yılda, kadınlara yönelik baskıları ve cinsel saldırıları ifşa eden, #MeToo hareketinin etkisiyle cinsiyetçi suçlarda farkındalığın arttığını ve kadınların bu yöndeki başvuru sayısı Octoberfest organizasyonuna da yansıdığını belirtiyor.