Suudi kadın yarışçının milli takım hayali

Suudi kadın sporcu Rana el-Mimuni, krallıkta kadınlara hız yarışmasına katılmak için izin verilmesini bekliyor. Rana'nın hayali, gelecekte ulusal kadın hız yarışmacıları takımı içinde yer almak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Otomobil yarışçısı Rana el-Mimuni, 30 yaşında, Suudi bir kadın sporcu. El-Mimuni, Suudi Arabistan'da kadınlar için sıra dışı olarak karşılan otomobil yarışçılığı için, “Çocukluğumda bunu hayal edemezdim. Çünkü ülkemizde bir kadının araba sürebileceği fikri bile mümkün değildi” diyor.

Suudi Arabistan'da yaşayan Rana'nın otomobillere sevgisi hep vardı ve sürekli onların fotoğraflarını çekerdi. Suudi Arabistan'da kadınlara araba kullanma izni çıkınca Rana, hızlı sürüş dersleri almaya başladı. Halihazırda sürekli antrenman yapan genç kadının amacı, profesyonel olmak.

El-Mimuni, "Ailem ve dostlarım bana destek veriyor. Bizim toplumumuz, uzun zamandır erkek işi olarak gösterilen alanlarda artık kadınları görmeye hazır" dedi.

Günümüz Suudi Arabistan'da otomobil ve motosikletlerle yarışmalara katılan çok sayıda profesyonel kadın yarışçısının olduğunu dile getiren Rana, bu kadınların yakında dünya yarışlarında ilk 3 için mücadele edeceğini ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, Rana ve diğer Suudi kadınlar, krallıkta kadınlara hız yarışması katılmak için izin verilmesini bekliyorlar. Rana'nın hayali gelecekte ulusal kadın hız yarışmacıları takımı içinde yer almak.