Liberman'dan Rusya'ya: Biz yapmadık Esad yaptı

İsrail, Rusya Savunma Bakanlığı'nın, 15 Rus askerinin hayatını kaybetmesine sebep olan uçak saldırısıyla ilgili suçlamalarını kabul etmiyor. Ülkenin Savunma Bakanı Avigdor Liberman, radyo konuşmasında, "Olayın sorumlusu Esad" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, İl-20 tipi uçağının Suriye'ye ait S-200'den fırlatılan füzeyle vurulmasından, İsrailli pilotların uçağı hava savunma sisteminin bulunduğu bölgeye sürükleyip kalkan olarak kullanmasını sorumlu tutuyor.

Sputnik'in haberine göre, İsrail ordusunun (IDF) Suriye hükümeti, İran ve Hizbullah'ı suçlayan açıklaması ve Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye telefonunda Şam'ı suçlamasının ardından Savunma Bakanı Avigdor Liberman da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı suçladı. ''Sorumlusu Esad'ın ordusu'' diyen bakan, ''İsrail ordusu, ülkesini ve yurttaşlarını korumak için zorunda olduğu her şeyi yapacak. Ben de zorunda olduklarımı yapmaya devam edeceğim'' diye konuştu.

'SURİYE'YE MÜDAHALE ETMİYORUZ'

'Suriye Ordusu'nun profesyonellikten nasibini almamış olmasının, Rus uçaklarının vurulmasına yol açtığını' iddia eden İsrail Savunma Bakanı ''Düzensiz şekilde ateş açtılar'' görüşünü dile getirdi. Liberman, Bu kez Rus uçağının vurulmasına yol açan İsrail'in Suriye'ye saldırılarını ''Bizim ulusal öz savunma eylemimiz, Suriye'nin içişleriyle alakası yok. Suriye'ye müdahale etmiyoruz, ama Suriye'nin İran için ileri operasyon üssü haline gelmesi olgusunu da kabul edemeyiz'' diye savundu.

Olayın ardından Suriye'nin 'askeri tatbikat' gerekçesiyle hava sahasını kapamasına da paye vermeyerek ''Bu, ilk kez olmuyor. Biz normal şekilde devam edeceğiz'' dedi.