Nusr-Et’teki Maduro muhalefeti kızdırdı

Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro Nusr-Et'te yemek yedi. Muhalefet tepki gösterdi: Venezuelalılar açlıktan ölürken, halktan çaldıkları paralarla dünyanın en pahalı lokantalarından birinde sefa sürüyorlar!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya çapında ün yapan Nusret, tanınmış isimleri ağırlamaya devam ediyor. Son ziyaretçisi ise Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro oldu. Maduro'nun bu ziyareti ciddi bir kriz yaşayan ülkesinde tepkilere neden oldu.

Çin’e yaptığı resmi ziyaretin ardından İstanbul’a uğrayan Maduro, eşi Cilia ile birlikte İstanbul’daki iki saatlik vaktini Nusr-Et’te et yiyerek geçirdi. Nusret Gökçe, Maduro ile çektiği videoları sosyal medya hesabından paylaştı.

Videolardan birinde Gökçe, Maduro ve eşine yemek servisi yaparken görülüyor. İkinci videoda da Maduro, üzerinde adının yazılı olduğu bir kutudan aldığı puroyu içiyor. Maduro, "Nusret, şahsen yanımıza geldi. Sohbet ettik ve hoş zaman geçirdik… Kendisi bana birkaç kez Venezuela'yı çok sevdiğini söyledi" dedi.

'VENEZUELALILAR AÇLIKTAN ÖLÜRKEN MADURO SEFA SÜRÜYOR'

Ancak muhalefet, Maduro'nun bu tutumunu eleştirdi ve bunun "devlet başkanının ülkesinin gerçeklerinden kopuk olduğunun bir kanıtı" olduğu yorumları yapıldı. Venezuela Kongresi'nin eski başkanı muhalif lider Julio Borges, Twitter üzerinden attığı mesajda, "Venezuelalılar acı çekerken ve açlıktan ölürken, Nicolas Maduro ve Cilia, Venezuela halkından çaldıkları paralarla dünyanın en pahalı lokantalarından birinde sefa sürüyor" dedi. Sosyal medyada, Maduro'ya tepki olarak Gökçe'nin ünlü hareketiyle bir çocuk iskeletinin üzerine tuz serptiğini gösteren görseller paylaşıldı. (BBC Türkçe)