Putin ile Şi, krep pişirip 'Rus usulü' yedi!

Rusya lideri Vladimir Putin ile Çin lideri Şi Cinping,Vladivostok'taki ekonomi forumunda krep pişirdiler, başkanlar krebi 'Rus usulü' yediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Vladivostok'taki Doğu Ekonomik Forumu çerçevesinde krep pişirdi. İkili, pişirdikleri krepleri Rusya'da gelenek olduğu gibi havyar ve votka ile yedi.

.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Doğu Ekonomik Forumu'nun gerçekleştiği Vladivostok'u ziyaret etti. ​Ekonomi alanındaki ilişkiler ve Kuzey Kore'nin odak noktasında olduğu forumda verilen bir arada Şi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birlikte önlüklerini takarak Rus usülü krepler pişirdi. Krep pişirmedeki hünerlerini sergileyen liderler, kendi elleriyle yaptıkları krepleri havyar ve votka ile yedi.

Putin ile Şi, daha önce de birlikte ocağın başına geçip bir şeyler pişirmişti. Putin, haziran ayında Çin'e yaptığı bir ziyaret sırasında Çin usulü krep yapmış, Şi de Putin'in yaptığı krebi tatmıştı. Bu arada ikili bir görüşme gerçekleştiren liderler, ilişkileri geliştirmek ve karşılıklı ticarette yerel para birimlerinin kullanımı konusunda hazırlıklarını dile getirdi. (Kaynak: Sputnik)