İdama mahkum edilen Panahi'den mesaj: Ben terörist değilim, aktivistim!

İran'da idam cezasına çarptırılan Ramin Hüseyin Panahi'nin görüntülü mesajı yayınlandı. Panahi, “İran halkının, özellikle de Kürdistanlıların özgürlüğü için mücadele ediyorum” dedi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran’da 'silahlı örgüte üye olmak' iddialarıyla idam cezasına çarptırılan Ramin Hüseyin Panahi, infazı engellemek için mücadele edenlere, cezaevinden görüntülü bir mesajla seslendi. İran Panahi'nin perşembe günü idam edileceğini açıklamıştı.

Ailesi tarafından 10 gün önce çekildiği belirtilen görüntüden 2 gün sonra Panahi’nin açlık grevine başladığı belirtildi. Panahi, görüntüde; İran Devleti’nin hakkında iddia ettiği tüm suçlamaları reddediyor. Kendisinin sivil bir aktivist olduğunu belirten Panahi, "özgürlüğü için mücadele ediyorum" diyor.

‘SİVİL BİR AKTİVİSTİM’ 

Panahi’nin mesajı şöyle: "Selam ve saygılarımla. Ben Ramin Hüseyin Panahi'yim. Recayişar zindanında tutuluyorum. Bana destek veren herkese, halkıma teşekkür ediyorum. Ben Kürdistan halkının özgürlüğünden yana bir aktivistim. Kürdistan halkına da İran halkına da bana verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu destek beni mutlu ediyor. Hakkımdaki iddiaları bir kez daha tekzip ediyorum. Ben terörist değilim. Sivil bir aktivistim. İran halkının,  özellikle de Kürdistanlıların özgürlüğü için mücadele ediyorum. Herkesin gözlerinden öperim."

Panahi için imza kampanyasıPanahi için imza kampanyası

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Tüm dünyadan olduğu gibi Türkiyeli birçok yazar, şair, yayıncı, gazeteci; Panahi’nin idam cezasının durdurulması için imza kampanyası başlatmıştı. Aralarında Oya Baydar, Muazzez Uslu Avcı, Abdullah Nefes gibi isimlerin bulunduğu imzacılar Türkçe ve Kürtçe olarak yayınladıkları bildiride idam kararının bir an önce bozulmasını talep etmişti. (HABER MERKEZİ)

 

https://www.facebook.com/amjad.panahi/videos/2345869688762724/?hc_ref=ARRq4eX2c1voXEavhUpYa6wqnpuDOZiDSavRCwFNlROJ9iO2pS9BH3Aj8e-YlgaOhfk&fref=nf&__xts__[0]=68.ARBmq3OShyfB-oYiq2wm4ctYmEomc3-y5IyyJKgEtI1JviDEawugwNoslRscdKcaUzfxlFf6sJjqsIcjgUFj-_mqjOofArAfhGXS_US126aDkmZ49dh2TfxQVR5uVY1G4iqNc918QDQSmGcLes-REwnF2fHtk4loJJRjbpGTWIT-ixRlekv7Ug&__tn__=C-R