Bakan merdivene oturdu, 'bağlı kurum' övdü: İnanılmaz sempatik!

Program çekimlerine giderken metro merdivenlerine oturan Ulaştırma Bakan'ı devlet televizyonu tarafından 'övüldü'. Sosyal medya kullanıcıları durumu 'PR çalışması' olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'de parlamento tarafından seçilen Federal Konsey’in 7 üyesinden biri ve aynı zamanda Ulaştırma Bakanı olan Doris Leuthard tren merdivenlerine oturdu. Bisikletli ulaşımı teşvik etmek ve daha güvenli hale getirmek için kampanya yürüten Leuthard, bu kampanya kapsamında İsviçre'nin ulusal radyo televizyonundaki (SRF) Arena programına çıkmadan önce, devlet demiryollarının çift katlı trenlerinden birini kullandı, ama oturacak yer bulamayıp merdivenlere tünedi.

SRF bakanın fotoğrafını paylaşırken ''Federal Konsey üyesi Doris Leuthard'ın böyle boy göstermesi inanılmaz sempatik. SRF'nin Arena programı için yola çıkıp tıka basa dolu trende merdivenlere oturuvermiş. Saat 22.25'ten itibaren Ulaştırma Bakanı SRF1'de Bisiklet İnisiyatifi ile karşı önerileri tartışacak'' ifadelerini kullanması tepki çekti. Leuthard aynı zamanda iletişim bakanı olduğundan yetkisi kapsamında bulunan SRF tarafından övülmesi, İsviçreliler tarafından hoş karşılanmadı.

'PR ÇALIŞMASI'

Twitter'da bir kullanıcı ''İnanılmaz yakışıyordu devletin yayıncı kurumuna o tweet'' diye eleştirirken bir diğeri bunun 'gayet akıllıca bir PR çalışması' olduğunu söyledi. Geçen yıl sübvansiyonlarla ilgili bir yolsuzluk skandalına karışan bakanın son derece normal bir şey yaptığı için neden övülmesi gerektiğini anlayamadığını dile getirenler de vardı. Biri ''Ben bunu her gün yapıyorum. Bu beni de inanılmaz sempatik mi kılıyor'' diye sordu. (Kaynak: Sputnik)