Vladimir Putin'den Zaharçenko için başsağlığı telgrafı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin öldürülen lideri Zaharçenko için başsağlığı telgrafı gönderdi. Zaharçenko'yu "gerçek bir halk lideri" olarak nitelendiren Putin, "Bu suçun organizatör ve faillerinin hak ettikleri cezayı çekeceklerini umuyorum" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Aleksandr Zaharçenko'nun öldürülmesi nedeniyle başsağlığı telgrafı yolladı.

Sputnik'in haberine göre Putin, telgrafta "Aleksandr Zaharçenko’nun sinsice öldürülmesi, terör, şiddet, korku yayma yolunu seçenlerin, bu ihtilafın barışçıl, siyasi yollardan çözülmesini istemediklerinin, güneybatı halkıyla gerçek bir diyaloğa girmek istemediklerinin, durumu istikrarsızlaştırmak üzerine, Donbass halkına diz çöktürmek üzerine oyun oynadıklarının fazladan bir kanıtı'' ifadelerine yer verdi.

''Bu suçun organizatör ve faillerinin hak ettikleri cezayı çekeceklerini umuyorum'' diyen Putin, Zaharçenko'yu "gerçek bir halk lideri, cesur ve kararlı biri" olarak nitelendirdi.

Putin, telgrafını şu şekilde sonlandırdı: ''Doğduğu topraklar için zor bir zamanda onları savunmaya girişti, büyük bir kişisel sorumluluk üstlendi, insanlara önderlik etti.''

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri patlamada öldüDonetsk Halk Cumhuriyeti lideri patlamada öldü