Aktör Gerard Depardieu'ya soruşturma açıldı

Depardieu hakkında taciz soruşturması açıldı. Oyuncunun avukatı "Masum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız aktör Gerard Depardieu hakkında 'tecavüz' ve 'cinsel taciz' suçlamalarıyla ön soruşturma açıldı. 69 yaşındaki oyuncunun avukatı "Onun masum olduğu ortaya çıkacak" dedi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, söz konusu soruşturma, 22 yaşında komedyen bir kadının Depardieu tarafından tecavüze ve cinsel tacize uğradığını iddia etmesinin ardından, 27 Ağustos'ta Aix-en-Provence Savcılığına suç duyurusunda bulunmasıyla açıldı. Kamu yayıncısı France Info'nun haberinde, olayın aktörün Paris'teki evinde gerçekleştiği iddia edildi. Depardieu'nün avukatı Herve Temime, yaptığı açıklamada, müvekkilinin masum olduğunu savundu. Basının ön soruşturmadan haberdar olmasına şaşıran avukat, "Gerard Depardieu ile uzun uzun görüştüm. Onun masum olduğunun ortaya çıkacağına kesinlikle inanıyorum." diye konuştu.

Geçmişte Fransa’da varlık vergisinin yükselmesi sebebiyle Belçika’ya taşınan ve ardından 2013 yılında da Rusya vatandaşlığı alan Depardieu, bir süre önce yaptığı açıklamada, Cezayir’e taşınma kararı aldığını duyurmuştu.